Pobyt na jihu Afriky nebyl nikdy výhodnější než teď !

Afrika nikdy nebyla levná destinace, což souvisí nejen se vzdáleností, kterou musí člověk překonat, aby se na tento kontinet vůbec dostal, ale i s řadou dalších nemalých nákladů přímo na místě.

BUDE MRZNOUT AŽ PRAŠTĚT

Milovníci zimy si s námi příští rok opravdu užijí. V únoru a v březnu 2014 totiž bude v CK AWAY mrznout až praštět. Nejprve se vydáme do amerického NP Yellowstone, který už mnozí znáte z předchozích Foto Safari. Tentokrát to ale bude jiné.

CAMARGUE OČIMA PROFESIONÁLA

Ještě jednou se vracíme do dubnového Camargue, tentokrát očima profesionálního fotografa přírody Rostislava Stacha, který zde vedl oba naše Foto Worskshopy.Fo­tografických příležitostí zde bylo více než dost a Rosťa je dokázal beze zbytku využít. Bude se to těžko překonávat, ale  už teď se těšíme na jeho další snímky z příštího Foto Workshopu v Camargue, který pro vás připravujeme na duben 2014.

FOTO WORKSHOP -  CAMARGUE 2013

V dubnu proběhly úspěšné Foto Workshopy ve Francii v oblasti Camargue. Vzhledem k nebývalému zájmu jsme zde uspořádali dva turnusy. Camargue je proslulý svými velkými výběhy s pasoucími se bělouši a býky.

FOTO SAFARI INDIE 2013

Koncem března přistála v Praze poslední výprava z celkem tří, které jsme letos pořádali v Indii. Jak hodnotí tyto akce fotograf Václav Šilha a jaké snímky se během nich podařilo pořídit? Přečtěte si více na http://www.photo-silha.cz/indie-2013.html

CZECH PRESS PHOTO 2012

V rámci fotografické soutěže Czech Press Photo 2012 obdržel Václav Šilha první cenu Zlaté oko v kategorii „Příroda a životní prostředí“.

S dětmi na cestách

Znají to všichni rodiče. Dovolená je tady a před vámi stojí otázka, jak to zařídit, aby si ji užily nejen vaše ratolesti, ale i vy sami. Pokud se spokojíte s pobytem na pláži, který dětem zpravidla vyhovuje, není příliš co řešit.

Příležitost nepočká

Příležitost se má hned chytit za pačesy, to je stará pravda, která beze zbytku platí. Většinou to ale končí tak, že do toho něco přijde a tak pak dlouze zvažujeme všechna pro a proti a bojíme se udělat rozhodující krok.

Mela na Kumbh Mela a další výpravy za tradicemi a poznáním

Všechno je jednou poprvé a první expedice, která není zaměřená na fotografování zvířat, je na světě.

Dejme tygrům „šanci“

Kdo si počká, ten prý se dočká. Omílané přísloví, se kterým má každý svou vlastní zkušenost.

O zvířatech a lidech

Příhodnější titulek pro tento příspěvek mě nenapadl, ačkoliv jsem si vědoma, že má k originalitě daleko. Zahrnuje v sobě totiž různé formy vztahů, které mezi sebou zvířata a lidé mohou mít.

Kumbh Mela

Kumbh Mela je svatá pouť hinduistů, která se koná každých 12 let v posvátném indickém městě Allahabad.

Přihlásit se do zpravodaje
zde

Namibie Foto safari
EXPEDICE SNĚŽNÝ LEVHART 2013

"CK Away se před lety zasloužila o mou první větší cestu na africký kontinet. Byla to právě tato zkušenost, která mě přivedla k tomu, že se od té doby do Afriky stále vracím... "

 

Lenka Klicperová

šéfredaktorka magazínu Lidé a země


Film O. Šilhové a L. Klicperové "LATIM OBŘEZANÉ"

Copyright © 2008–2013 Václav Šilha. Všechna práva vyhrazena. Publikování nebo šíření obsahu je bez písemného souhlasu provozovatele a majitele www stránek zakázáno. Vyrobil PolyWeb.cz